Frankrijk 1992. Romantiek van Maroun Bagdadi. Met o.a. Béatrice Dalle, Thierry Fortineau, Hippolyte Girardot, Jean-Claude Dreyfus en Roland Bertin.

VPRO Cinema

Een doorsnee-moeder haalt met een helikopter haar man, een gangster die meer dan dertig jaar moet uitzitten voor een reeks gewelddadige overvallen op supermarkten, op van het dak van de Santé-gevangenis in Parijs. Dit waar gebeurde verhaal over een gewone vrouw die na deze ongewone daad een volksheldin wordt, sprak de Franse cineast van Libanese komaf kennelijk aan. Hij heeft deze rol aan Dalle toevertrouwd, die haar sexy gedrag even laat voor wat het is om te tonen, dat ze ook intens gevoelig spel aan kan. Wat betreft Fortineau, hij geeft uitstekend de tragiek van het opgesloten zitten weer. De film werd gemaakt in reportage-vorm en kenmerkt zich door een nuchtere regie. Blijft spannend tot aan het eind, al is dat bij iedereen bekend. Scenario van Bagdadi en Florence Quentin. Camerawerk van Thierry Arbogast.

credits

Regie:
Maroun Bagdadi
Cast:
Béatrice Dalle, Thierry Fortineau, Hippolyte Girardot, Jean-Claude Dreyfus, Roland Bertin, Catherine Jacob, Jean-Paul Roussillon, Liliane Rovère, Louis-Laure Mariani
Scenario:
Bagdadi, Florence Quentin, Dan Frank, Maroun Bagdadi
Camera:
Thierry Arbogast
Muziek:
Gabriel Yared
Montage:
Luc Barnier
Jaar:
1992
Alt. titels:
Fille de l'air, La, The girl in the air
Genres:
Romantiek, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Gevangenisfilm, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La fille de l'air (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken