Frankrijk 1992. Avonturenfilm van Claude Lelouch. Met o.a. Béatrice Dalle, Vincent Lindon, Marie-Sophie L., Patrick Chesnais en Gérard Darmon.

VPRO Cinema

Lelouch houdt ervan om het lot van verschillende personages door elkaar te hutselen en vervolgens toe te kijken hoe het leven ermee omspringt. Met Jesus de zigeuner, Odona, Marie-Madeleine uit de jaren 1990, Simon de smeris, Pierre de kunstkenner, Marie de jonge onderwijzeres en nog vele anderen, gaat de cineast terug in de tijd om het grote avontuur te vertellen van een op het eerste gezicht ontbrande liefde: twee duizend jaar beproeving voor één seconde eeuwigheid. Hij doet dit met de handige en naïeve bekwaamheid die hem eigen is, vol dichterlijke vervoering t.o.v. het leven, met een intieme blik op zijn personages, terwijl hij trouw blijft aan het onuitputtelijke thema van de liefde, waar de mens allerlei toeren mee uithaalt. Maar voor het vertonen van oppervlakkige woorden en ontoegankelijke, steeds weer herhaalde scènes, is meer dan drie uur toch wat teveel van het goede. Het scenario is van de regisseur en camerawerk van Jean Yves Le Mener.

credits

Regie:
Claude Lelouch
Cast:
Béatrice Dalle, Vincent Lindon, Marie-Sophie L., Patrick Chesnais, Gérard Darmon, Paul Préboit, Charles Gérard, Amidou, Isabelle Nanty, Anémone, Jean Benguigui, Jean-Claude Dreyfus, Gérard Lanvin
Scenario:
Claude Lelouch
Camera:
Jean-Yves Le Mener
Muziek:
Francis Lai, Philippe Servain
Montage:
Hélène de Luze
Jaar:
1992
Alt. titels:
Belle histoire, La, The beautiful story
Genres:
Avonturenfilm, Romantiek, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Bijbelse film, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La belle histoire (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken