Verenigde Staten 1988. Mysterie van Carl Schultz. Met o.a. Demi Moore, Jürgen Prochnow, Michael Biehn, Peter Friedman en Manny Jacobs.

VPRO Cinema

Een jong stel waarvan de vrouw Moore in verwachting is, halen huurder Prochnow in huis. Kort daarop doen zich zeven vreemde verschijnselen voor die het einde van de wereld aankondigen: rivieren zijn gevuld met bloed, woestijnen raken bevroren, de oceanen levenloos, de maan is rood, etc. Op een of andere manier is er een verband met de duistere Prochnow en de ongeboren baby. Een geweldig idee voor occulte suspense met een religieuze invalshoek, maar te afstandelijk gefilmd en te onwaarschijnlijk. Jammer. Scenario van George Kaplan en W.W. Wicket. De fotografie is van Juan Ruiz Anchia, die in Panavision draaide.

credits

Regie:
Carl Schultz
Cast:
Demi Moore, Jürgen Prochnow, Michael Biehn, Peter Friedman, Manny Jacobs, John Taylor, Lee Garlington, Akosua Busia, Harry Basil, Arnold Johnson, John Walcutt, Michael Laskin, Hugo Stanger, Patricia Allison, John Heard, Ian Buchanan, Leonardo Cimiro
Scenario:
George Kaplan, W.W. Wicket
Productie:
Ted Field, Robert W. Cort
Camera:
Juan Ruiz Anchía
Muziek:
Jack Nitzsche
Montage:
Caroline Biggerstaff
Jaar:
1988
Alt. titels:
Seventh Sign, The
Genres:
Mysterie, Horror, Fantasy, Sciencefiction, Thriller
Trefwoorden:
Fantasy, Occultisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Seventh Sign (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken