Frankrijk/België/Luxemburg 1992. Drama van Luc Dardenne en Jean-Pierre Dardenne. Met o.a. Robin Renucci, Fabienne Babe, Tolsty, Gil Lagay en Pietro Pizzuti.

VPRO Cinema

De broers Dardenne plaatsten hun camera in een stad die typerend is voor de tijd van rond 1990, en die getroffen is door een diepe crisis. Het verhaal gaat over de ellende die de staalarbeider Fabrice overkomt, als hij van de ene op de andere dag werkloos wordt. Ondanks de steun van zijn vrouw raakt hij steeds dieper in een depressie, en verdwijnt hij tenslotte. Een weinig gedurfde aanpak van deze op de actualiteit van het moment dat de film gedraaid werd, gebaseerde vertelling. Wat een poëtisch-lyrische film tegen de achtergrond van sociale onrust had kunnen zijn, werd niet meer dan een alledaagse liefdesgeschiedenis, waar het paar Renucci en Babe toch nog het beste van hebben geprobeerd te maken. Scenario van regisseurs Dardenne. Camerawerk van Yorgos Arvanitis.

credits

Regie:
Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne
Cast:
Robin Renucci, Fabienne Babe, Tolsty, Gil Lagay, Pietro Pizzuti, Nathalie Uffner, Stéphane Pondeville, Pier Paguette, Angélique Astgen
Scenario:
Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne
Productie:
RTBF, CBA, Canal +
Camera:
Giorgos Arvanitis
Muziek:
Wim Mertens
Jaar:
1992
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Steden-drama
Landen:
Frankrijk, België, Luxemburg

op televisie
0 uitzendingen

Je pense à vous (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken