Verenigde Staten 1992. Horror van David Price. Met o.a. Terence Knox, Paul Scherrer, Ryan Bollman, Christie Clark en Rosalind Allen.

VPRO Cinema

Zeer zwak, en vooral nodeloos vervolg op de film van Fritz Kiersch. De kinderen uit Deel Eén worden onder de hoede genomen door de niets vermoedende bewoners van een 'nabijgelegen' dorp. Op sensatie beluste journalisten stromen toe, op zoek naar een goed verhaal. Een van hen is Knox, die toevallig relatieproblemen met zijn zoon heeft. Hiervan maken de maïs- kinderen onder leiding van Bollman gretig gebruik. Terwijl volwassenen verdwijnen en omkomen, maakt een panische angst zich meester van de bevolking. Het scenario van Gilbert Adler en A.L. Katz is niet alleen aan de zeer magere kant, maar wordt bovendien nog uitgesmeerd over een onmogelijke lange speelduur. Het zal niemand verwonderen dat Stephen King die de novelle schreef, met deze verfilming niets te maken wilde hebben. Het enige pluspunt wordt gevormd door enkele uitstekende speciale effecten van Bob Keen, die de kijker de nodige rillingen bezorgen en fotograaf Levie Isaaks heeft alles zo in beeld gebracht dat geen enkel bloederig detail gemist kan worden. Gedraaid in North Carolina, maar speelt in Nebraska. David F. Price is de zoon van de bekende filmveteraan Frank Price.

credits

Regie:
David Price
Cast:
Terence Knox, Paul Scherrer, Ryan Bollman, Christie Clark, Rosalind Allen, Ned Romero, Marty Terry, Joe Inscoe, Ed Grady, Wallace Merck, Paul Scherzer, Terrence Knox
Scenario:
Gilbert Adler, A.L. Katz
Productie:
David G. Stanley, Scott A. Stone
Camera:
Levie Isaacks
Muziek:
Daniel Licht
Montage:
Barry Zetlin
Jaar:
1992
Alt. titels:
Children of the Corn II: Deadly Harvest
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Satanisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen