Noorwegen 1991. Familiefilm van Berit Nesheim. Met o.a. Maria Kvalheim, Ellen Horn, Helge Jordal, Jan Hȧrstad en Elsa Lystad.

VPRO Cinema

Gedurende de zomervakantie leest de dertien-jarige Frida (Kvalheim) Liefhebben, een kunst, een kunde van Erich Fromm. Ze besluit dat boek als leidraad voor haar leven te gebruiken. Kristian, haar vriend en vertrouweling, bekent zij: 'Ik droom van Raymond, ik verlang naar Andreas, en Martin wil ik elke dag wel zien'. Maar het is in het werkelijke leven allemaal veel gecompliceerder. En zo ontstaan er conflicten met vader, die er vandoor is naar Amerika met een zwarte vrouw, haar moeder, haar zuster en haar vrienden. Een rolprent vol humor over het volwassen worden, dat zoals de film laat zien, niet volgens het boekje verloopt. Een goede rol van Kvalheim. Sterk scenario van Torun Lian en uitstekend camerawerk van Herald Paalgard. Bekroond op het filmfestival van Lübeck.

credits

Regie:
Berit Nesheim
Cast:
Maria Kvalheim, Ellen Horn, Helge Jordal, Jan Hȧrstad, Elsa Lystad, Nils Vogt, Kristian Mejdell Nissen, Erik Hivju, Andreas Bratlie
Muziek:
Geir Bøhren, Bent Ȧserud
Jaar:
1991
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Levenservaring, Jeugdfilm
Landen:
Noorwegen

op televisie
0 uitzendingen