Verenigde Staten/Canada 1992. Drama van Jorge Montesi. Met o.a. Art Hindle, Rosemary Dunsmore, Vanessa King, Kate Nelligan en Susan Hogan.

VPRO Cinema

Een elf-jarig tienertje (King) beschuldigt haar werkloze vader (Hindle) van verkrachting. Haar onmiddellijke omgeving is zeer verbaasd en denkt eerder dat het kind een enigszins onterechte straf die zij ooit van haar vader kreeg, wil wreken. De openbare aanklager wil echter een voorbeeld stellen, ook al begint hij op den duur te twijfelen aan de eerlijkheid van het meisje. Schrijnend melodrama dat over het incest-probleem gaat. Heeft het meisje (al) perverse fantasi[KA3]en of is haar vader een beest? Deze vraag wordt pas in de laatste sc[KA2]ene beantwoord. Knap vertolkt door zowel de volwassenen als de kinderen. Het boeiende scenario is van de hand van N.J. (Nancy) Isaak. Briljant in beeld gebracht door Thomas Burstyn.

credits

Regie:
Jorge Montesi
Cast:
Art Hindle, Rosemary Dunsmore, Vanessa King, Kate Nelligan, Susan Hogan, Michelle St. John, Janne Mortil, Roman Podhora, Wendy Van Riesen, Ashley Rogers
Camera:
Thomas Burstyn
Muziek:
Mort Lindsay, Fred Mollin
Jaar:
1992
Alt. titels:
Du lügst
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Liar, Liar (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken