Verenigd Koninkrijk 1990. Mysterie van Christopher Menaul. Met o.a. Helen Mirren, Tom Bell, John Benfield, John Bowe en Zoë Wanamaker.

VPRO Cinema

Bowe wordt gearresteerd omdat hij verdacht wordt van een beestachtige moord op een prostituée, maar men kan het bewijs niet rond krijgen. Onderwijl wordt de hoofdinspecteur, die belast is met het onderzoek, getroffen door een hartaanval en de ambitieuze, kettingrokende inspectrice Mirren krijgt eindelijk een kans en mag de zaak voortzetten; dit met frisse tegenzin van politieman Bell en rechercheur Benfield die nooit een vrouw als baas hebben gehad. Mirren ontdekt heel wat lacunes in het onderzoek van haar voorganger. Alles lijkt muurvast te zitten totdat er een tweede moord gebeurt. Degelijke lange Britse detectievefilm - de eerste van twee dubbele pilots - die niets meer of minder is dan serie-soortgenoten, die in den regel anderhalf uur duren. Wordt dikwijls in twee delen uitgezonden. Goed script van Lynda La Plante.

credits

Regie:
Christopher Menaul
Cast:
Helen Mirren, Tom Bell, John Benfield, John Bowe, Zoë Wanamaker, Tom Wilkinson, Bryan Pringle, John Forgeham, Ralph Fiennes
Productie:
Don Leaver
Camera:
Ken Morgan
Muziek:
Stephen Warbeck
Jaar:
1990
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Prime suspect (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken