Verenigde Staten 1965. Thriller van Herschell Gordon Lewis. Met o.a. Don Joseph, Candi Conder, Elyn Warner, Patricia Lee en Jerome Eden.

VPRO Cinema

Cultfilm van de (peet)vader van de splatterfilm, die echter beneden zijn normale niveau is. Een schilder tracht tevergeefs succes te oogsten. Tot hij per toeval bloed gebruikt voor de rode kleur. Op slag is hij d[KA1]e sensatie van de kunstwereld. Het gevolg is natuurlijk dat hij op zoek gaat naar slachtoffers om aan rode verfstof voor zijn volgende werken te kunnen komen. Zoals we van Lewis mogen verwachten worden dat (voor die tijd) scheepsladingen bloed - gore - waarop hij een patent lijkt te hebben, maar het scenario van de hand van de 'meester' is heel erg mager en er wordt ontzaglijk slecht gespeeld tussen uiterst primitieve low-budget decors. Het camerawerk, eveneens van Lewis, is heel statisch en neemt geen deel aan de actie. De niet op de credits vermelde muziek is het meest angstwekkende aan deze rilprent. Ook bekend als MODEL MASSACRE.

credits

Regie:
Herschell Gordon Lewis
Cast:
Don Joseph, Candi Conder, Elyn Warner, Patricia Lee, Jerome Eden, Scott H. Hall, Jim Jacket, Iris Marshall, Bill Harris, Cathy Collins
Muziek:
David F. Friedman
Jaar:
1965
Alt. titels:
Model Massacre
Genres:
Thriller, Horror
Trefwoorden:
Psycho, Splatter movie, Exploitation
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Color Me Blood Red (1965) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken