Verenigd Koninkrijk 1993. Komedie van Robert Young. Met o.a. Rick Moranis, Eric Idle, Barbara Hershey, John Cleese en Catherine Zeta-Jones.

VPRO Cinema

Niet erg origineel verhaal over een verwisseling van identiteit. Als baby werd Idle verwisseld met Moranis. Dertig jaar later erft Moranis de titel van vijftiende Hertog van Bournemouth en per toeval ontdekt Idle dat hij de echte erfgenaam is. Advocaat Cleese raadt hem af er een rechtszaak van te maken omdat hij geen enkele kans maakt, behalve... als Moranis een dodelijk ongeval zou overkomen. Daarop volgt een reeks aanslagen, die allen mislukken. Een zwarte komedie, geschreven door Idle, die de eerste twintig minuten op cynische wijze Engeland uitspeelt versus Amerika, in adembenemende vaart om dan ineens vast te lopen. Zelfs Cleese slaagt er niet in de film nog op te peppen. Idle's echte moeder Hershey is bijzonder verleidelijk. Fotografie van Tony Pierce Roberts met begeleidende muziek van Michael Kamen.

credits

Regie:
Robert Young
Cast:
Rick Moranis, Eric Idle, Barbara Hershey, John Cleese, Catherine Zeta-Jones, Stratford Johns, Brenda Bruce, William Franklyn, Sadie Frost, Eric Sykes
Camera:
Tony Pierce-Roberts
Muziek:
Michael Kamen
Jaar:
1993
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Splitting Heirs (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken