Verenigde Staten 1990. Familiefilm van Burt Brinckerhoff. Met o.a. Heather Fairfield, Annette O'Toole, Joanna Cassidy, Chauncey Leopardi en Devon Odessa.

VPRO Cinema

Gene Stratton Porter's sentimentele roman uit 1909 is al twee keer eerder verfilmd: in 1934 en in 1945. In deze aardige tv- versie speelt de aantrekkelijke Fairfield met haar onweerstaanbare glimlach de vijftien-jarige hoofdpersoon Elnora, die opgroeit in een moerassig en afgelegen gebied. Haar vader leeft niet meer en zij woont bij haar moeder O'Toole. Net als haar vader speelt Elnora viool en droomt ze van een grote toekomst. Haar moeder ziet dat niet zitten en heeft liever dat ze thuis helpt. Wanneer de belastingen verhoogd worden, mag Elnora niet meer naar school en moet ze meewerken op de boerderij. De relatie tussen moeder en dochter verslechtert. Haar dochter verlaat het huis. Ze groeien volledig uit elkaar. Uiteindelijk, snik-snik, zoekt moeder haar dochter weer op en schenkt ze haar de viool van haar vader. Het scenario van Pamela Douglas moderniseert het oorspronkelijke verhaal aardig. Er is zelfs wat milieubewustzijn toegevoegd, vooral in de persoon van Cassidy als dame die het meisje helpt. Camerawerk en montage maken er een betere tv-film van. Gesitueerd in de V.S. rond 1908.

credits

Regie:
Burt Brinckerhoff
Cast:
Heather Fairfield, Annette O'Toole, Joanna Cassidy, Chauncey Leopardi, Devon Odessa, Daryl Anderson, Philip Sterling, Debbie Combs, Joe Vincent, Tobias Anderson, Peter Kjenaas
Muziek:
Misha Segal
Jaar:
1990
Alt. titels:
Girl of the Limberlost, A, Girl of Limberlost, The, Maandagfilm op 2: Het meisje van de Limberlost
Genres:
Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Girl of the Limberlost (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken