Frankrijk/Duitsland 1990. Romantiek van Christoph Böll en Christoph Böll. Met o.a. Vanessa Wagner, Nils Tavernier, Sonja Kirchberger, Kristina von Walter en Jean Poiret.

VPRO Cinema

Hoe Elisabeth von Bayern - Sisi - ondanks de intriges van haar moeder en de voorkeur van de keizerin-moeder, de gemalin wordt van (toekomstige) keizer Franz-Joseph (Tavernier) van Oostenrijk. In een moderner persectief geplaatst dan de beroemde Romy Schneider-trilogie en komt daarom nogal ironisch over. Integenstelling tot die rolprenten, wordt aardig de draak gestoken met de sentimentaliteit van de vroegere SISSI-films met enkele onverwachte bekende namen van de Franse cinema in bijrollen: Poiret als de hertog Max (van Beieren) en Lafont als Frau von Wrangel. De show wordt gestolen door de nauwelijks zestien-jarige debutante Wagner die, in tegenstelling tot de Romy Schneider-Sissi, bij haar contact met het Beierse en Oostenrijkse hofleven, snel haar spontaniteit en haar zachtmoedigheid verliest. Tavernier is de zoon van de bekende Franse cineast Bertrand Tavernier. De Duitse titel van deze tv-film spelt SISI met [KA1]e[KA1]en S (!). De film heeft een Duitse alternatieve titel: SISI UND DER KAISER KUß, ook met een enkele S. Scenario van de regisseur en camerawerk van Reinhard Köcher.

credits

Regie:
Christoph Böll, Christoph Böll
Cast:
Vanessa Wagner, Nils Tavernier, Sonja Kirchberger, Kristina von Walter, Jean Poiret, Bernadette Lafont, Cleo Kretschmer, Wichart von Roëll, Jpseph Ostendorf, Volker Prechtel, Konstantin Graudus, Nikolaus Schilling
Scenario:
Christoph Böll
Productie:
Hans Christian Hess
Muziek:
Gustav Mahler, Ludwig van Beethoven, Wolfgang A. Mozart
Jaar:
1990
Alt. titels:
Sisi und der Kaiserkuß, Sissi, la valse des coeurs
Genres:
Romantiek, Historische film, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Satire, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Sisi (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken