Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Ross Cramer. Met o.a. Rebecca Edwards, Minnie Driver, Bill Paterson, Sinéad Cusack en Rosalie Crutchley.

VPRO Cinema

Warme en onderhoudende filmversie van Jane Gardam`s voor de Bookerprijs bekroonde roman over een mollig negen-jarig meisje (een verrukkelijke Edwards), dat in de zomer van 1936, aan de kust van Yorkshire, de bizarre wereld van de volwassen om haar heen begint te begrijpen. Het meisje tracht de emoties en ontgoochelingen binnen haar gezin te doorgronden. Haar vader Paterson is de strenge leider van een plaatselijke christelijke sekte en waakt ook thuis over de inachtneming van de religieuze voorschriften. Het meisje verzet zich tegen haar strenge opvoeding, en dat leidt tot een storm van komische passies, chaos en tragische toestanden. Levendig spel, niet alleen van Paterson, maar ook van Cusack als de onderdrukte moeder en Driver als de opstandige nieuwe dienstmeid. Het scenario is van David Ashton.

credits

Regie:
Ross Cramer
Cast:
Rebecca Edwards, Minnie Driver, Bill Paterson, Sinéad Cusack, Rosalie Crutchley, Frederick Treves, Malcolm Sinclair, Glynis Brooks, Felix Bill, Ian Taylor
Scenario:
David Ashton
Muziek:
John Altman
Jaar:
1990
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

God on The Rocks (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken