Italië/Oostenrijk/Tsjechoslowakije/Duitsland/Frankrijk/Tsjechië 1990. Familiefilm van Ludvík Ráža en Ludvik Raza. Met o.a. Tomáš Valík, Matthias Habich, Fritz Bachschmidt, Mapi Galan en Sergio Fiorentini.

VPRO Cinema

Koene Jan (Val[KA1]ik) die de wijde wereld doortrekt, zoekt voor de nacht onderkomen in een kerk, waar een dode ligt opgebaard. Jan voorkomt lijkenroof door twee onheilspellende gestalten tijdig te verjagen. Als hij de volgende dag verder trekt, krijgt hij gezelschap van een vreemdeling (Bachschmidt). Deze beschermt hem tegen boze tovenaar Habich en heks Galan; als hij een prinses (Vejmělková) wil huwen, helpt zijn medereiziger hem met het geven van de drie juiste antwoorden. Fraaie verfilming van een sprookje van Hans Christian Andersen voor jonge kijkers. Michael Schulz en Ludvík Ráža tekenden voor het uitstekende scenario. De mooie fotografie is van Jiří Macák.

credits

Regie:
Ludvík Ráža, Ludvik Raza
Cast:
Tomáš Valík, Matthias Habich, Fritz Bachschmidt, Mapi Galan, Sergio Fiorentini, Eva Vejmělková, Marián Labuda, Pavel Zedniček, Svatopluk Skopal, Ivan Vyskočil, Tomás Valik
Muziek:
Petr Hapka
Jaar:
1990
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm, Nederlandse versie
Landen:
Italië, Oostenrijk, Tsjechoslowakije, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië

op televisie
0 uitzendingen

Vandronik (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken