België/Zwitserland/Frankrijk 1991. Drama van Chantal Akerman. Met o.a. Guilaine Londez, Thomas Langmann, François Négret, Nicole Colchat en Pierre Laroche.

VPRO Cinema

Beiden - nieuw in Parijs - hebben elkaar gevonden; ze hebben genoeg aan de liefde: sensuele Londez en haar vrijer taxichauffeur Langmann. Op een dag neemt Langmann collega Négret mee. Hij werkt overdag en palmt haar langzaam maar zeker in - en zij hem. Ze meent dat de perfecte liefde met beide minnaars mogelijk is, totdat Langmann wantrouwig wordt en zijn recht van de eerste opeist. Een origineel portret van een driehoeksverhouding dat het moet hebben van de sterke dialoog, maar het gebrek aan actie wreekt zich evenwel tegen het einde van de film, al speelt Londez de sterretjes van de hemel. Scenario van Akerman en Pascal Bonitzer naar een idee van Michel Vandestien. De fraaie fotografie is van een heel team: Jean- Claude Neckelbrouck, Pierre Gordower, Bernard Delville en Oliver Dessalles. Voor een deel gefinancierd met geld van de Europese Gemeenschap en participatie van abonnee-tv Canal Plus en de Belgische zender RTBF.

credits

Regie:
Chantal Akerman
Cast:
Guilaine Londez, Thomas Langmann, François Négret, Nicole Colchat, Pierre Laroche, Christian Crahay, Sandrine Laroche, Luc Fonteyn
Scenario:
Akerman, Pascal Bonitzer, Chantal Akerman
Productie:
Marilyn Watelet, Maurice Tinchant, Martine Marignac
Camera:
Jean-Claude Neckelbrouck
Muziek:
Marc Hérouet
Geluid:
Alix Comte
Montage:
Francine Sandberg
Schrijver:
Michel Vandestien
Jaar:
1991
Alt. titels:
Night and Day
Genres:
Drama, Experimenteel, Komedie
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
België, Zwitserland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Nuit et jour (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken