Verenigde Staten 1989. Western van Franc Roddam. Met o.a. Billy Wirth, Kevin Dillon, Tim Sampson, Jimmie Ray Weeks en Dennis Banks.

VPRO Cinema

Roddam`s eigentijdse Indianen epos begint met de dood van een jonge (hedendaagse) bleekgezicht tijdens een opvoering ter herinnering van de Slag om Milk River, Montana. Zo'n honderd jaar geleden werden daar door de Amerikaanse cavalerie de Zwartvoet- Indianen uitgemoord. Een en ander is uit de hand gelopen omdat een blanke jongen een pistool had meegenomen dat is afgegaan. Aan het slot moeten vier Indiaanse jongelui naar de bergen vluchten, achternagezeten door verontruste burgers van het nabijgelegen stadje. Een interessant idee, vleugjes actie en een leerrijke blik achter de schermen van de leefsituaties van Amerikaanse minderheden, hoewel gespleten tongen in de V.S. beweren dat de regisseur gewoon een actiefilm met Indianen en cowboys wilde maken. Scenario van Spencer Eastman. Camerawerk van Brian Tuffano.

credits

Regie:
Franc Roddam
Cast:
Billy Wirth, Kevin Dillon, Tim Sampson, Jimmie Ray Weeks, Dennis Banks, Kevyn Major Howard, Bill McKinney, M. Emmet Walsh, Cameron Thor, Matthews E. Montoya, Perry Lilley Sr., Siginaw Grant
Scenario:
Spencer Eastman
Camera:
Brian Tuffano
Muziek:
Chaz Jankel
Jaar:
1989
Genres:
Western, Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Americana, Sociaal drama, Indianen-drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

War Party (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken