Verenigde Staten 1991. Film noir van Zalman King. Met o.a. Nina Siemaszko, Wendy Hughes, Tom Skerritt, Robert Davi en Brent Fraser.

VPRO Cinema

Meisje Blue (Siemaszko) is alleen op de wereld en zonder onderdak als haar vader, een aan de heroïne verslaafde jazz- trompetspeler door een auto-ongeval sterft. Ze mag in het dure bordeel van Hughes komen werken, denkt dat wel aan te kunnen, vindt het soms zelfs lekker, maar ondanks haar succes blijft ze een unhappy hooker. Ze vlucht met behulp van de goeiige lijfwacht Davi, vindt haar jeugdvriendje Fraser weer terug en ze leefden nog lang en gelukkig. Mooifilmer King maakt van de gelegenheid gebruik wat kleffe erotiek-op-z'n-Amerikaans te vertonen, maar het blijft een onoprecht en pretentieus geheel. Gesitueerd in Californië rond 1958. Oorspronkelijk getiteld BLUE MOVIE BLUE en lag onder die vlag ruim een half jaar op de plank voordat hij eraf mocht als 'vervolg' op Kings WILD ORCHID uit 1990 - uitsluitend in naam overigens. De fotografie is van Mark Reshovsky.

credits

Regie:
Zalman King
Cast:
Nina Siemaszko, Wendy Hughes, Tom Skerritt, Robert Davi, Brent Fraser, Christopher McDonald, Liane Curtis, Joe Dallesandro, Stafford Morgan, Don Bloomfield, Casey Sander, Bridgit Ryan, Lydie Denier, Gloria Rueben, Victoria Mahoney, Kathy Hartsell
Camera:
Mark Reshovsky
Muziek:
George S. Clinton
Jaar:
1991
Alt. titels:
Blue Movie Blue, Blue movie blue
Genres:
Film noir, Erotiek
Trefwoorden:
Erotiek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen