Verenigde Staten/Frankrijk/Italië 1967. Komedie van Vittorio De Sica. Met o.a. Shirley MacLaine, Peter Sellers, Rossano Brazzi, Vittorio Gassman en Lex Barker.

VPRO Cinema

Een zevenluik met MacLaine in de hoofdrollen. 1: een jonge weduwe laat zich troosten door een vriend, met wie zij een verhouding begint; 2: een nette huisvrouw wordt bedrogen door haar echtgenoot en zij betrapt hem. 3: een ijskoude tolk blijkt toch een warm hart te hebben. 4: de vrouw van een succesvol auteur gaat zich gedragen als een van de hoofdpersonages uit zijn romans om zijn aandacht te trekken. 5: een society-lady ziet haar rivale in hetzelfde toilet bij een galavoorstelling. 6: een 'Julia' ziet in dat zelfmoord zinloos is en slaat op de vlucht voor haar 'Romeo'. 7: een overspelige huisvrouw blijkt de door haar jaloerse man ingehuurde privédetective aan de haak geslagen te hebben. Sommige episodes zijn erg grappig, andere scherp en satirisch, maar met zo'n rolbezetting en met deze regisseur had alles nog veel beter gekund. Scenario van Cesare Zavattini.

credits

Regie:
Vittorio De Sica
Cast:
Shirley MacLaine, Peter Sellers, Rossano Brazzi, Vittorio Gassman, Lex Barker, Elsa Martinelli, Robert Morley, Patrick Wymark, Adrienne Corri, Alan Arkin, Michael Caine, Anita Ekberg, Philippe Noiret
Scenario:
Cesare Zavattini
Productie:
Arthur Cohn
Camera:
Christian Matras
Muziek:
Riz Ortolani
Montage:
Victoria Mercanton, Teddy Darvas
Kijkwijzer:
D
Jaar:
1967
Genres:
Komedie, Drama, Experimenteel
Landen:
Verenigde Staten, Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Woman Times Seven (1967) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken