Verenigde Staten 1982. Biografie van Robert Lieberman en Robert Leiberman. Met o.a. Robert Conrad, Katherine Cannon, Gary Bayer, Peter Ratray en James Rebhorn.

VPRO Cinema

Vlakke, niets onthullende bio van dé man achter Watergate, de extreem rechtse Liddy, gebaseerd op zijn boek. We leren Liddy kennen als een man die, uit angst voor zijn vader, onder invloed komt van hun Duitse meid, die hem nazistische sympathieën bijbrengt. Hij start zijn loopbaan bij de FBI en in 1966 komt hij, als assistent-officier van justitie, voor het eerst in het nieuws door zijn acties tegen de hippies. Een man naar het hart van Nixon, die hem in zijn ploeg opneemt, hoewel hij meermaals de wet aan zijn laars lapt voor de 'goede zaak' en dat leidt uiteindelijk naar Watergate. Jammer dat we Liddy niet echt leren kennen. De zaken die scenarist Frank Abetemarco distilleerde uit de autobiografie zijn allemaal bekend via de pers. Dit is waarschijnlijk niet zijn schuld, omdat de film oorspronkelijk 3u zou duren, maar uit angst voor een waterval aan processen knipten de producenten alle gevoelige elementen eruit. Conrad is indrukwekkend in de titelrol. Fotografie van Paul Vom Brack.

credits

Regie:
Robert Lieberman, Robert Leiberman
Cast:
Robert Conrad, Katherine Cannon, Gary Bayer, Peter Ratray, James Rebhorn, Red West, Maurice Woods, Danny Lloyd, Kathy Cannon
Camera:
Paul Vom Brack
Muziek:
Mike Post, Pete Carpenter
Jaar:
1982
Alt. titels:
Will: The Autobiography of G. Gordon Liddy, Will: The autobiography of G. Gordon Liddy
Genres:
Biografie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Will-G.Gordon Liddy (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken