Verenigde Staten 1984. Thriller van George Roy Hill. Met o.a. Diane Keaton, Yorgo Voyagis, Klaus Kinski, Sami Frey en Michael Cristofer.

VPRO Cinema

Keaton is tweederangsactrice met pro-Palestijnse sympathieën. Op een dag wordt ze door de Israëlische contra-spionage benaderd met het verzoek als lokeend te dienen voor de internationale Palestijnse terrorist Frey, zodat hij geliquideerd kan worden. Ze gaat helemaal op in haar nieuwe rol, tot ze walgt van de onmenselijkheid van beide partijen. Soms een verwarrende en wat trage plot, waarmee de kijker uiteindelijk wat moeite kan hebben. Er zitten uitstekende momenten in de film, maar het geheel is wat aan de magere kant. Het scenario van Loring Mandel is gebaseerd op een roman van John Le Carré. Wolfgang Treu was verantwoordelijk voor het camerawerk en Dave Grusin voor de muziek. Keaton speelt goed en dat maakt het voor velen de moeite waard.

credits

Regie:
George Roy Hill
Cast:
Diane Keaton, Yorgo Voyagis, Klaus Kinski, Sami Frey, Michael Cristofer, Thorley Walters, Anna Massey, David Suchet, Eli Danker
Muziek:
Dave Grusin
Jaar:
1984
Alt. titels:
Little Drummer Girl, The
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Spionage
Landen:
Verenigde Staten