Verenigde Staten 1991. Drama van Joyce Chopra. Met o.a. Helen Hunt, Chad Allen, Larry Drake, Howard Hesseman en Ken Howard.

VPRO Cinema

Pamela Smart (Hunt) is lerares op een plaatselijke middelbare school in New Hampshire. Ze is getrouwd, maar vindt geen opwinding meer in haar huwelijk. Verveeld en gefrustreerd verleidt ze een vijftien-jarige scholier. Ze stelt hem voor dat hij zijn liefde bewijst door haar man te vermoorden. Dit scenario van William Wood is gebaseerd op een geruchtmakende moordzaak, die de nationale pers haalde in Amerika. De zaak was nog niet uitgesproken of de film was al in productie. Een docudrama dat nauwelijks ingaat op de betrokken personen zelf. Spel en regie staan op het peil van een alledaagse tv-film die zelden emoties oproept. Dat het mediacircus de zaak tot ontzaglijke proporties opblies wordt slechts zijdelings vermeld. Fotografie van James Glennon.

credits

Regie:
Joyce Chopra
Cast:
Helen Hunt, Chad Allen, Larry Drake, Howard Hesseman, Ken Howard, Michael Learned, Hank Stratton, Kai Lennox, Christopher Jaymes
Camera:
James Glennon
Muziek:
Gary Chang
Jaar:
1991
Alt. titels:
Pamela Smart Story, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen