Verenigde Staten 1989. Avonturenfilm van Luis Puenzo. Met o.a. Jane Fonda, Gregory Peck, Jimmy Smits, Patricio Contreras en Jenny Gago.

VPRO Cinema

In 1913 woont het brave burgervrouwtje Fonda een lezing bij van de oude verbitterde schrijver Ambrose Bierce (Peck). Ze raakt onder de indruk van de woorden van de anarchist en ze besluit met haar routineuze leven te breken en naar Mexico te vertrekken. Ze vindt een job als priv[KA1]elerares bij een rijke familie en maakt kennis met een generaal van de opstandige Pancho Villa (Smits). Ook Peck duikt hier op, als lid van het rebellenleger. Traag verlopende, maar fascinerend vertelde, fantasie over de verdwijning van Bierce. Het scenario van Puenzo en Aida Bortnik is gebaseerd op de roman Gringo Viejo van Carlos Fuentes. Het sublieme spel van de hoofdrollen maakt de film tot een boeiende ervaring. Gevoelige fotografie, met oog voor detail, van Felix Monti.

credits

Regie:
Luis Puenzo
Cast:
Jane Fonda, Gregory Peck, Jimmy Smits, Patricio Contreras, Jenny Gago, Jim Metzler, Gabriela Roel, Anne Pitoniak, Pedro Armendáriz jr, Sergio Calderón, Guillermo Rios, Samuel Valadez
Scenario:
Aida Bortnik, Luis Puenzo
Productie:
Lois Bonfiglio
Camera:
Félix Monti
Muziek:
Lee Holdridge
Jaar:
1989
Genres:
Avonturenfilm, Western, Drama
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Old Gringo (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken