Verenigde Staten 1981. Drama van Robert Towne. Met o.a. Mariel Hemmingway, Scott Glenn, Patrice Donnelly, Kenny Moore en Jim Moody.

VPRO Cinema

Door gebrek aan zelfvertrouwen presteert een au fond zeer getalenteerde atlete (Hemingway) beneden haar niveau. Op een avond ontmoet ze een aardige meid (Donnelly) die de vijfkamp doet. Zij is ervan overtuigd dat de atlete een winner is. Ze stelt haar voor om samen te gaan trainen onderleiding van haar coach (Glenn), die haar waarschijnlijk in het Amerikaans Olympisch team kan plaatsen. Tussen tussen de atlete en de aardige meid die de pentatlon doet, ontstaat een innige, lesbische relatie. Een delicaat gegeven in het puriteinse Amerika. Het was het regiedebuut van topscenarist Towne. Zijn scenario zit vol warmte en emotie, maar de filmische uitwerking laat veel te wensen over. Hemingway is zeer goed in haar rol. Achter de camera stond Michael Chapman.

credits

Regie:
Robert Towne
Cast:
Mariel Hemmingway, Scott Glenn, Patrice Donnelly, Kenny Moore, Jim Moody, Larry Pennell, Kari Gosswiller, Jodi Anderson, Chuck Debus, Mariel Hemingway
Camera:
Michael Chapman
Muziek:
Jack Nitzsche, Jill Fraser, Bill Fraser
Jaar:
1981
Genres:
Drama, Sportfilm
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Personal Best (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken