Verenigde Staten 1978. Western van Robert Butler. Met o.a. Jim Dale, Darren McGavin, Karen Valentine, Jack Elam en Don Knotts.

VPRO Cinema

De oude Jasper is verdwenen en vermoedelijk dood. Hij laat twee zonen na, revolverheld Wild Billy en de gevoelige Eli, die als missionaris in Philadelphia verblijft. Als hij wordt ingelicht over de dood van zijn vader, vertrekt hij onmiddellijk naar het afgelegen geboortedorp. Dan blijkt dat de oude man zijn zonen voor de laatste keer uitdaagt voor een wedstrijd. De winnaar ontvangt de totale erfenis. Af en toe zeer gekke westernkomedie, waarin de Britse acteur Dale leuk uit de hoek komt in drie verschillende rollen. Typerend voor een Disney- productie, is de film geen moment gewelddadig of vulgair, maar van enige diepgang is evenmin sprake. Pretentieloos amusement voor het hele gezin, geschreven door Joe McEveety, Arthur Alsberg en Don Nelson, naar een verhaal van Rod Piffath. Frank Phillips maakte fraaie beelden van Oregon.

credits

Regie:
Robert Butler
Cast:
Jim Dale, Darren McGavin, Karen Valentine, Jack Elam, Don Knotts, Michael Sharrett, Debbie Lytton, Dave Cass, Richard Wright, Warren Vanders
Scenario:
Joseph L. McEveety
Camera:
Frank V. Phillips
Muziek:
Buddy Baker
Montage:
Ray de Leuw
Schrijver:
Rod Piffath
Jaar:
1978
Alt. titels:
Heiße Schüsse und kalte Füße
Genres:
Western, Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Disney-film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Hot Lead and Cold Feet (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken