Verenigd Koninkrijk 1945. Oorlogsfilm van Anthony Asquith. Met o.a. John Mills, Michael Redgrave, Douglas Montgomery, Rosamund John en Stanley Holloway.

VPRO Cinema

In 1940 wordt Mills overgeplaatst naar een luchtmachtbasis. Hij sluit er vriendschap met Redgrave, een ervaren vlieger die getrouwd is met John. Kort na de geboorte van hun kind komt Redgrave tijdens een missie om het leven. Intussen zijn de Amerikanen aangekomen op de basis, en Montgomery, een van de piloten, begint een relatie met John. Indringend drama over de onzekerheid van het leven tijdens de oorlog. Toch blijft in de reacties van de mensen steeds een optimistische noot de boventoon spelen, anders zou het leven ondraaglijk worden. Schitterend spel van vrijwel alle acteurs en een matige maar efficiënte regie brengen de sfeer van deze levensomstandigheden realistisch over. Boeiend scenario van Terence Rattigan en Anatole de Grunwald, naar het gedicht van John Pudney. Magistrale fotografie van Derrick Williams. Jean Simmons is even te zien als zangeres. Na WO II werd er een proloog aan vastgeplakt. Ook bekend als JOHNNY IN THE CLOUDS.

credits

Regie:
Anthony Asquith
Cast:
John Mills, Michael Redgrave, Douglas Montgomery, Rosamund John, Stanley Holloway, Trevor Howard, Felix Aylmer, Bonar Colleano, Jean Simmons, Douglass Montgomery
Muziek:
Nicholas Brodzky, Nicholas Brodzsky
Jaar:
1945
Alt. titels:
Way to the Stars, The, Johnny in the Clouds, Johnny In The Clouds
Genres:
Oorlogsfilm, Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

waar te zien

on demand

op televisie