Verenigde Staten 1984. Drama van Bobby Roth. Met o.a. Peter Coyote, Nick Mancuso, Carole Laure, Max Gail en James Laurenson.

VPRO Cinema

Blue (Coyote), een pop-artiest die er niet in slaagt zijn erotische schilderijen te verkopen, en Eli (Mancuso), een geslaagde zakenman die de firma van zijn vader leidt, zijn de beste vrienden, maar ze staan op een keerpunt in hun leven. Blue`s echtgenote (Harrold) liet hem in de steek voor een bekendere kunstenaar, en Eli vindt de vrouw van zijn leven in de Franse galeriehoudster Liliane (Laure). Het relaas van een vriendschap tussen twee mannen, hun jacht op de vrouwen, hun pogingen de kwaliteit van hun leven te verhogen, hun hoop, hun teleurstellingen. Roth schreef een warm en menselijk scenario, schijnbaar oppervlakkig maar met een zeer diepe ondertoon. Coyote en Mancuso schitteren in hun rollen, en ze worden bijgestaan door een hele reeks jonge talenten. Michael Ballhaus bracht L.A. opvallend mooi in beeld.

credits

Regie:
Bobby Roth
Cast:
Peter Coyote, Nick Mancuso, Carole Laure, Max Gail, James Laurenson, Carol Wayne, Kathryn Harrold, Jamie Rose, George Morfogen, Jerry Hardin, Hendry Sanders
Scenario:
Bobby Roth
Productie:
Bob Weis, Bobby Roth
Camera:
Michael Ballhaus
Muziek:
Tangerine Dream
Montage:
John Carnochan
Jaar:
1984
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Heartbreakers (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken