Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Lewis Teague. Met o.a. Rutger Hauer, Mimi Rogers, Joan Chen, James Remar en Stephen Tobolowsky.

VPRO Cinema

Gladjes gemaakte film, die lijdt aan een verbijsterende idee[KA3]enarmoede. Er wordt op [KA1]e[KA1]en thema voortgeborduurd: het perverse bewakingssysteem in een gevangenis, waar de gevangenen een halsband dragen die ontploft als ze meer dan honderd meter van een elektronisch aan hen gekoppelde (geheime) partner vandaan gaan. Twee partners (Hauer en Rogers) weten elkaar te vinden. Ze ontsnappen, maar met halsband. Die krijgen ze pas aan het eind van de film los. Tjonge, jonge, wat een spanning. Voor Hauer hoef je ook al niet te gaan kijken - hij is niet meer het snoepje-van-de-week van vroeger. Geen juweel aan de artistieke kroon van regisseur Teage, die ooit THE JEWEL OF THE NILE maakte. Het scenario is van Broderick Miller.

credits

Regie:
Lewis Teague
Cast:
Rutger Hauer, Mimi Rogers, Joan Chen, James Remar, Stephen Tobolowsky, Sherri Paysinger, Glenn Plummer, Albert Stratton, Colin Hamilton, Tina Lifford, Ismael Carlo
Scenario:
Broderick Miller
Muziek:
Richard Gibbs
Jaar:
1991
Genres:
Actiefilm
Trefwoorden:
Wraakfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Wedlock (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken