Verenigde Staten 1989. Komedie van Danny DeVito. Met o.a. Michael Douglas, Kathleen Turner, Danny DeVito, Marianne Sägebrecht en Sean Astin.

VPRO Cinema

Het huwelijk van Douglas en Turner zit in het slop. Niet dat iemand kan zeggen wat er nu verkeerd gaat, maar vanaf het ogenblik dat de kinderen op de universiteit zijn, voelt Turner een diepe afkeer voor haar echtgenoot. Ze beginnen elkaar te pesten en de toestand wordt steeds dramatischer, waardoor ze op een gegeven moment alleen nog maar elkaar kunnen haten. Zwarte komedie die toont hoever mensen kunnen gaan in hun drang een ander psychisch en fysiek te vernietigen. Op den duur loopt het wel wat uit de hand, zodat sommigen zullen afhaken. Wie echter blijft kijken is getuige van een van de zeer sombere, maar toch wel heel vermakelijke komedies uit Hollywood. Douglas en Turner werden tegen hun imago gecast, maar wat ze afleverden is grote klasse. DeVito en Sägebracht zetten in hun bijrollen schitterende types neer. Michael Leeson baseerde zijn scenario op de roman van Warren Adler. Camerawerk werd geleverd door Stephen H. Burum.

credits

Regie:
Danny DeVito
Cast:
Michael Douglas, Kathleen Turner, Danny DeVito, Marianne Sägebrecht, Sean Astin, Heather Fairfield, G.D. Spradlin, Peter Donat, Dan Castellaneta, Gloria Cromwell, Harlan Arnold, Mary Fogarty, Rika Hofmann, Patricia Allison
Scenario:
Michael Leeson
Productie:
Arnon Milchan, James L. Brooks
Camera:
Stephen H. Burum
Muziek:
David Newman
Jaar:
1989
Alt. titels:
War of the Roses, The, Bis dass der Tod uns scheidet, Der Rosenkrieg
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The War of the Roses (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken