Verenigde Staten 1982. Sciencefiction van David Greene en David Green. Met o.a. Rock Hudson, David Soul, Brian Keith, Cathy Lee Crosby en Jeroen Krabbé.

VPRO Cinema

Een noodlotsthriller door Robert L. Joseph geschreven, waarbij het gaat om een invasie van een Russische militaire eenheid in Alaska die een pijpleiding wil bezetten als tegenwicht voor een graanembargo van de VS rond Kerstmis 1987. Keith is groots als de bezorgde secretaris-generaal van de Sovjet-Unie en Hudson speelt de president van de VS, die hij bij toeval is geworden. Bij hem berust de verantwoordelijkheid of er nu wel of geen nucleaire oorlog gaat uitbreken. De oorspronkelijke regisseur, Boris Sagal, kwam op locatie om door een slag van een helikopterpropeller en toen werd het overige in Coppola's Zoetrope studio's gefilmd, waar de niet te verdoezelen binnenopnamen veel afdeden aan de militaire spanning.

credits

Regie:
David Greene, David Green
Cast:
Rock Hudson, David Soul, Brian Keith, Cathy Lee Crosby, Jeroen Krabbé, Katherine Helmond, Robert Prosky, James Hampton, Richard Yniguez, Herbert Jefferson Jr.
Jaar:
1982
Genres:
Sciencefiction, Thriller
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

World War III (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken