Verenigde Staten 1990. Romantiek van Luis Mandoki. Met o.a. Susan Sarandon, James Spader, Jason Alexander, Kathy Bates en Eileen Brennan.

VPRO Cinema

Sinds zijn echtgenote bij een ongeval om het leven kwam, is de jonge Spader alle levenslust kwijt. Op een avond zit hij in de bar 'White Palace' om zijn melancholie weg te drinken, en hij wordt bediend door Sarandon. Zij is vijftien jaar ouder, en haar humor, strijdvaardigheid en optimisme hebben haar over een mislukt huwelijk en de dood-door-overdosis van een zoon geholpen. Tussen de twee bloeit een romance op die door de omgeving niet wordt begrepen. Goed geacteerde dramatische film, die de liefde tussen een jongeman en een oudere vrouw uit totaal verschillende milieus centraal stelt. Ted Tally en Alvin Sargent baseerden hun scenario op de roman van Glenn Savan, die zich distantieerde van het onwaarschijnlijke, geforceerde slot. Fotografie van Lajos Koltai. De romantisch/dramatische score is van George Fenton.

credits

Regie:
Luis Mandoki
Cast:
Susan Sarandon, James Spader, Jason Alexander, Kathy Bates, Eileen Brennan, Spiros Focás, Gina Gershon, Steven Hill, Rachel Levin, Corey Parker, Renée Taylor, Kim Myers, Jonathan Penner
Scenario:
Alvin Sargent
Productie:
Mark Rosenberg, Amy Robinson, Griffin Dunne, Sydney Pollack
Camera:
Lajos Koltai
Muziek:
George Fenton, Alvin Sargent, Ted Tally
Jaar:
1990
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

White Palace (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken