Verenigde Staten 1967. Western van Burt Kennedy. Met o.a. Henry Fonda, Janice Rule, Keenan Wynn, Janis Paige en John Anderson.

VPRO Cinema

Bandiet Ray stormt het stadje Hard Times binnen, schiet twee mannen neer die hem willen tegenhouden, verkracht Rule, de vriendin van de burgemeester, en laat een spoor van vernieling achter. De meeste burgers vertrekken uit het stadje, maar burgemeester Fonda, zijn vriendin en enkele getrouwen wachten, nu voorbereid, op de terugkeer van de bandiet. Vreemde western, gemarineerd in een sausje van symboliek. Door de vele dubbele bodems wordt het verhaal uit het oog verloren, met als gevolg dat de film niet helemaal bevredigt, ondanks uitstekend spel van een aantal geroutineerde western-acteurs. Regisseur Kennedy baseerde zijn scenario op een roman van E.L. Doctorow. Uitstekende fotografie van Harry Stradling. Ook bekend als KILLER ON A HORSE.

credits

Regie:
Burt Kennedy
Cast:
Henry Fonda, Janice Rule, Keenan Wynn, Janis Paige, John Anderson, Aldo Ray, Warren Oates, Fay Spain, Edgar Buchanan, Lon Chaney jr, Elisha Cook jr, Michael Shea
Scenario:
Regisseur Kennedy, Burt Kennedy
Productie:
Max E. Youngstein, David Karp
Camera:
Harry Stradling sr
Muziek:
Harry Sukman
Montage:
Aaron Stell
Jaar:
1967
Alt. titels:
Killer on a Horse, Killer on a horse
Genres:
Western, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Welcome to Hard Times (1967) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken