Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1987. Drama van Michael Radford. Met o.a. Greta Scacchi, Charles Dance, Joss Ackland, Sarah Miles en Geraldine Chaplin.

VPRO Cinema

Toen in Engeland de Tweede Wereldoorlog woedde, hadden Britse rijkelui op een heuvel in Kenia, Happy Valley, een leven waar het tegendeel aan de hand was: drugs, drank, seks, feest, roddel en onverschillige vergetelheid. In deze setting vond een moord plaats die, waarschijnlijk juist vanwege het grote contrast, nu nog steeds bekend is in Engeland. Michael Radford (Il postino) bewerkte het boek van James Fox over deze episode en herschiep de periode met verve, zodat een film over een moord eerder een film over ultieme decadentie is. Alles ademt antieke extravagante rijkdom in White Mischief, dat in Kenia werd gefilmd: de auto's, de kleding, de architectuur, de omgang met de arme lokale bevolking. Josslyn Hay, Earl of Erroll (Dance) is in dit milieu als een vis in het water. Hij versiert Diana Caldwell (Scacchi), die met sir John Delves Broughton (Ackland) getrouwd is om - zo weet iedereen, ook de bruidegom - zijn geld. Maar nu is de koek op. De buitenechtelijke verhouding wordt niet geheim gehouden in Happy Valley, en dat lijkt de kapitale fout te zijn die Josslyn Hay maakte.

credits

Regie:
Michael Radford
Cast:
Greta Scacchi, Charles Dance, Joss Ackland, Sarah Miles, Geraldine Chaplin, John Hurt, Ray McAnally, Trevor Howard, Susan Fleetwood, Hugh Grant
Scenario:
Jonathan Gems, Michael Radford
Productie:
Simon Perry
Camera:
Roger Deakins
Muziek:
George Fenton
Montage:
Tom Priestley
Schrijver:
James Fox
Kijkwijzer:
E
Jaar:
1987
Genres:
Drama, Misdaad, Historische film, Romantiek
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

White Mischief (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken