Belgiƫ/Nederland/Frankrijk 1991. Drama van Jean-Pierre De Decker. Met o.a. Mathias Coppens, Bella Van Meel, Didier Bezace, Annick Christiaens en Peter Tuinman.

VPRO Cinema

Coppens speelt een twaalf-jarig jongetje dat houdt van videospelletjes, horror- en SF-strips, waardoor hij zich een verkeerd beeld heeft gevormd van de werkelijkheid. Hij krijgt een vriendinnetje, Van Meel, en als hij bij haar thuiskomt, ontdekt hij traditie, warmte en genegenheid, die voor hem onbekend zijn omdat hij gewend is aan zijn kille fantasiewereld. De volwassenen dragen echter maskers om de schijn op te houden en als die vallen, raakt hij zo in de war dat hij in een psychiatrische inrichting verpleegd moet worden. Ook zijn vriendinnetje is ontredderd, maar met de hulp van het broertje van zijn vriendinnetje - Bezace - en begrijpende fotografe Van Kralingen komt alles uiteindelijk op z'n pootjes terecht. Scenario van Ger Beukenkamp.

credits

Regie:
Jean-Pierre De Decker
Cast:
Mathias Coppens, Bella Van Meel, Didier Bezace, Annick Christiaens, Peter Tuinman, Will van Kralingen, Tijn Schmits, Leslie de Gruyter, Ludo Busschots
Scenario:
Ger Beukenkamp
Muziek:
Daniel Schell
Jaar:
1991
Alt. titels:
Wereld van Ludovic, De, Le monde de Ludovic, Monde de Ludovic, Le
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Soap opera
Landen:
Belgiƫ, Nederland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

De wereld van Ludovic (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken