Spanje/​Italië/​Frankrijk 1973. Familiefilm van Lucio Fulci. Met o.a. Franco Nero, Virna Lisi, Fernando Rey, John Steiner en Raymond Harmstorf.

VPRO Cinema

Een zieke Indianenjongen die samen met een wolfshond is opgegroeid wordt naar een goudzoekersnederzetting gebracht, die beheerst wordt door een corrupte en wrede avonturier tegen wie de gemeenschap niets durft te beginnen. De film heeft met de roman [KL]White Fang[KLE] van Jack London alleen de titel gemeen en is een kleurrijk avontuur vol onwaarschijnlijkheden, ook in de internationale rolbezetting (Lisi als zwaar geschminkte missiezuster). De film lijkt zich op een publiek van kinderen te richten, maar aangezette harde en wrede scènes maken hem daarvoor weinig geschikt. Het scenario is van Peter Welbeck. Het camerawerk is van Enrico Menczer en Pablo Ripoli. Ook bekend als WHITE FANG en CROC-BLANC.

credits

Regie:
Lucio Fulci
Cast:
Franco Nero, Virna Lisi, Fernando Rey, John Steiner, Raymond Harmstorf, Carole André, Rik Battaglia, Missaele, Harry Carey jr, Daniel Dublino, Raimund Harmstorf
Scenario:
Peter Welbeck, Harry Alan Towers, Guillaume Roux, Piero Regnoli, Thom Keyes, Roberto Gianviti, Guy Elmes
Camera:
Enrico Menczer, Erico Menczer
Muziek:
Carlo Rustichelli
Montage:
Ornella Micheli
Jaar:
1973
Alt. titels:
White Fang, Croc-Blanc, Wolfsblut, Colmillo blanco, Croc-blanc, White fang
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Avonturenfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Spanje, Italië, Frankrijk