Spanje/Frankrijk/Verenigde Staten 1977. Drama van Tony Navarro. Met o.a. Patricia Neal, Valentina Cortese, Susan Oliver, Yvonne Mitchell en Lila Kedrova.

VPRO Cinema

De tirannieke vader van een gezin in het vooroorlogse Cuba heeft zijn echtgenote tot waanzin gedreven en van zijn dochters gefrustreerde oude vrijsters gemaakt. De overkomst van zijn vlotte broer en schoonzus haalt alle oude wonden weer open en ook de duivelse huishoudster doet haar fatale invloed gelden. Dit in Spanje opgenomen curiosum heeft gotische melodramatiek die aan de zwijgende film herinnert, maar in nadrukkelijke symboliek nergens overtuigend wordt. Het zien van een reeks actrices van uiteenlopende nationalteit als leden van hetzelfde gezin die beurtelings aanvallen van hysterie krijgen, werkt onbedoeld parodi[KA3]erend. (Gina Lollobrigida zou in deze film een come- back maken, maar hield het halverwege de opnamen voor gezien en werd vervangen door Neal).

credits

Regie:
Tony Navarro
Cast:
Patricia Neal, Valentina Cortese, Susan Oliver, Yvonne Mitchell, Lila Kedrova, Jadwiga Baranska, Jerzy Zelnick, Angel del Pozzo, Jorge Lago
Muziek:
Francis Lai
Jaar:
1977
Genres:
Drama, Horror
Trefwoorden:
Soap opera
Landen:
Spanje, Frankrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Widows' nest (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken