Verenigde Staten 1989. Drama van Ted Kotcheff. Met o.a. Kurt Russell, Kelly McGillis, Lloyd Bridges, Mitch Ryan en Ameliz Burnette.

VPRO Cinema

Supersentimenteel, heel erg ouderwets melodrama door scenariste Carol Sobieski geput uit de roman van John Ehle. Tijdens de strenge winter van 1930 neemt weduwnaar Russell met zijn dochtertje intrek in een stadje in de Appalachen. Hier ontmoet hij McGillis, een ongehuwde moeder die in onmin leeft met de familie van Mitchell Ryan, wiens zoon de vader is van haar kind. Tijdens een gevecht met Russell verdrinkt deze zoon en de haat wordt op een spits gedreven. Wie krijgt in godsnaam het idee rond 1988 zo'n zeper nog te verfilmen? De cliché personages zijn weinig overtuigend en slechts bij momenten ontroerend. De camera werd gehanteerd door François Protat en John Scott schreef de muziek, maar hoe dan ook, deze familievete zal je koud laten.

credits

Regie:
Ted Kotcheff
Cast:
Kurt Russell, Kelly McGillis, Lloyd Bridges, Mitch Ryan, Ameliz Burnette, Eileen Ryan, Jeffrey Meek, Lanny Flaherty, Don Michael Paul, David Dwyer
Muziek:
John Scott
Jaar:
1989
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten