Verenigde Staten 1937. Komedie van James W. Horne. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Sharon Lynn, James Finlayson en Roswina Lawrence.

VPRO Cinema

Niet enkel de beste film van Laurel & Hardy, maar waarschijnlijk de beste komische film aller tijden. Alles begint wanneer het duo de eigendomsacte van een goudmijn moet bezorgen aan de dochter van een overleden goudzoeker. Door tussenkomst van gemenerik Finlayson geven ze de acte aan de verkeerde en wanneer ze hun vergissing merken, halen ze de gekste toeren uit om hun fout goed te maken. De film demonstreert als geen ander het talent van de populaire duo, met name wat timing en karaktertekening betreft. De muziek van Marvin Hatley kreeg een Oscarnominatie en de uitvoering door Laurel & Hardy van 'On the Trail of the Lonesome Pine' behoort tot hun meest onvergetelijke momenten. Jack Jeyne, Charles Rogers, James Parrott en Felix Adler schreven het scenario, in beeld gebracht door Art Lloyd en Walter Lundin. Een juweeltje dat nooit zal verouderen. Bestaat in een ingekleurde versie. Er bestaat een ingekorte versie onder de naam Wacky Westerners.

credits

Regie:
James W. Horne
Cast:
Stan Laurel, Oliver Hardy, Sharon Lynn, James Finlayson, Roswina Lawrence, Stanley Fields, Vivien Oakland, Flora Finch, Rosina Lawrence, Sharon Lynne
Scenario:
Felix Adler, Charley Rogers, James Parrott, Felix Adler
Productie:
Stan Laurel
Camera:
Art Lloyd, Walter Lundin
Muziek:
Marvin Hatley, Ted Snyder, Irving Berlin
Jaar:
1937
Alt. titels:
Laurel & Hardy: Way Out West
Genres:
Komedie, Western, Familiefilm, Musical
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Way Out West (1937) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken