Verenigde Staten 1944. Western van Spencer Bennet, Wallace Grissell en Yakima Canutt. Met o.a. George J. Lewis, Linda Stirling, Lucien Littlefield, Francis McDonald en Hal Taliaferro.

VPRO Cinema

Serial in twaalf hoofdstukken. Californië, 1889. De bevolking staat voor de keus om via verkiezingen aansluiting van hun gebied te verkrijgen bij de USA. Tegenstanders oefenen een ware terreur uit tegen iedereen die vóór aansluiting is. Mager gedaan, met een misleidende titel want Zorro komt er helemaal niet in voor. Stirling is de gemaskerde heldin Barbara Meredith alias The Black Whip, geholpen door Lewis. Yakima Canutt regisseerde de actiescènes maar het totaal was met te weinig budget gemaakt om de aandacht van dit alle leeftijden-gedoe vast te houden. Het camerawerk is van Bud Thackery. Ronald Davidson de producent voor Republic. De in 1904 geboren Lewis, die Vic Gordon in de film is, speelde vanaf begin jaren 1940-50 in dozijnen westerns, maar bijna altijd bandietenrollen. Dat deed hij twintig jaar later nog. Het scenario is van Basil Dickey, Jesse Duffey, Grant Nelson en Joseph Poland naar de personages van Jonhston McCulley. Regisseur Bennet staat bekend bij de burgerlijke stand als Spencer Gordon Bennet. Voor tv-gebruik werd een verkorte versie in de jaren 1960 gemaakt. Mono, RCA Sound System.

credits

Regie:
Spencer Bennet, Wallace Grissell, Yakima Canutt
Cast:
George J. Lewis, Linda Stirling, Lucien Littlefield, Francis McDonald, Hal Taliaferro, John Merton, John Hamilton, Tom London, Tom Chatterton, Jack Kirk, Jay Kirby
Scenario:
Basil Dickey
Productie:
Ronald Davidson
Camera:
Bud Thackery
Muziek:
Joseph Dubin, Mort Glickman, William Lava, Charles Maxwell, Milton Rosen, Victor Young
Jaar:
1944
Genres:
Western, Mysterie, Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Zorro's Black Whip (1944) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken