Verenigde Staten 1940. Horror van David Butler. Met o.a. Kay Kyser, Boris Karloff, Peter Lorre, Bela Lugosi en Dennis O'Keefe.

VPRO Cinema

Nogal domme muzikale komedie, die weinig of geen gebruik maakt van de aanwezigheid van griezeltrio Karloff, Lorre en Lugosi. Kyser wordt met zijn band uitgenodigd om in het oude familiehuis het afstudeerfeest van Parrish luister bij te zetten. Maar iemand heeft het blijkbaar op het leven van het meisje gemunt. Kyser en O`Keefe ontrafelen het mysterie. Noch als musical, noch als horror-komedie is deze film te pruimen. Het scenario van James V. Kern, naar een verhaal van Kern en Butler ('special material' van Monte Brice, Andrew Bennison en R.T.M. Scott) is langdradig en allesbehalve spannend. Voor de score werden heel wat bekende namen aangetrokken: James McHugh componeerde, John Mercer zorgde voor de teksten, George Duning trad op als arrangeur en Roy Webb had de muzikale leiding. Camerawerk van Frank Redman.

credits

Regie:
David Butler
Cast:
Kay Kyser, Boris Karloff, Peter Lorre, Bela Lugosi, Dennis O'Keefe, Ginny Simms, Helen Parrish, Alma Kruger, Harry Babbit, Ish Kabibble
Camera:
Frank Redman
Muziek:
James McHugh
Jaar:
1940
Genres:
Horror, Komedie, Musical
Trefwoorden:
Spoken & geesten
Landen:
Verenigde Staten