Duitsland 1990. Romantiek van Heiko Schier en Helko Schier. Met o.a. Stephanie Philipp, Max Tidof, Heino Ferch, Gunter Berger en Peter Fitz.

VPRO Cinema

Hongerende kunstenaar Tidof met talent wordt in leven gehouden door zijn vriendin Philipp, die overdag slooft aan de lopendeband van een gloeilampenfabriek. Buiten werktijd poseert zij voor Tidof, die een schitterend portret van haar maakt. Na een mislukte expositie in Oost-Berlijn, komt zijn doorbraak: hij verkoopt Philipps portret aan kunsthandelaar Fitz voor veel geld; reden genoeg vindt Tidof om zijn simpele vriendin af te danken. Als Philipp eenmaal bekomen is van de schok, zint zij op zoete wraak. Een geestige, ironische en satirische film over hartstocht, creativiteit en gekwetste gevoelens. De kunstenaarshand is van Rainer Fetting, die speciaal voor deze tvfilm de schilderijen maakte. Cameraman Jörg Jeshel werd in Keulen beloond met de 'Kamera-Förderpreis'.

credits

Regie:
Heiko Schier, Helko Schier
Cast:
Stephanie Philipp, Max Tidof, Heino Ferch, Gunter Berger, Peter Fitz, Florian Martens, Werner Rehm, Ulrich Kuhlmann, Harald Kempe, Klaus Pohl
Muziek:
Piet Klocke
Jaar:
1990
Genres:
Romantiek, Actiefilm, Drama
Trefwoorden:
Satire, Wraakfilm, Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen