Verenigde Staten 1936. Drama van Alfred Santell. Met o.a. Burgess Meredith, Margo, Eduardo Ciannelli, John Carradine en Edward Ellis.

VPRO Cinema

In 1920 wordt Carradine geëxecuteerd voor een moord die hij niet pleegde. Zestien jaar later gaat zijn zoon Meredith op zoek naar de ware schuldige. Aan de havenkant ontmoet hij Margo die de zus blijkt te zijn van één van de helpers van de moordenaar. Zwaar op de hand liggend melodrama, dat nu verouderd is en zelfs lachwekkend overkomt. Het scenario van Anthony Veiller, gebaseerd op een toneelstuk van Maxwell Anderson, die zich op zijn beurt liet inspireren door de Sacco-Vanzettizaak. De film hangt aan elkaar van toevalligheden. Destijds door de pers bejubeld en beschouwd als een waardige opvolger van THE INFORMER van produktiemaatschappij RKO. De meeste acteurs creëerden zelf hun rol op Broadway. Indrukwekkende expressionistische decors, schitterend in beeld gebracht door Peverell Marley.

credits

Regie:
Alfred Santell
Cast:
Burgess Meredith, Margo, Eduardo Ciannelli, John Carradine, Edward Ellis, Mischa Auer, Paul Guilfoyle, Stanley Ridges, Myron McCormick
Camera:
Peverell Marley
Muziek:
Nathaniel Shilkret
Jaar:
1936
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Winterset (1936) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken