Verenigde Staten 1939. Komedie van Gordon Douglas. Met o.a. Oliver Hardy, Harry Langdon, Billie Burke, Alice Brady en James Ellison.

VPRO Cinema

Omstreeks 1870 wordt in Missouri plattelandsdokter Hardy door kwakzalver prof. Langdon gevraagd om een vreemde pati[KA3]ent te verzorgen: een olifant die luistert naar de naam Zenobia. Eens genezen kan het dier geen afscheid nemen van zijn redder en hij volgt hem overal, wat voor de dokter niet altijd aangenaam is. Hardy, voor [KA1]e[KA1]en keer zonder vaste partner Laurel, maar gekoppeld aan Langdon, speelt zijn rol met meer ernst dan normaal, wat wel even wennen is. De opening van de film is in onvervalste GONE WITH THE WIND-stijl. Interessant maar minder geslaagd en nu zeker verouderd. Corey Ford schreef het scenario naar een bewerking van het toneelstuk [KL]Zenobia`s Infidelity[KLE] van H.C. Bunner door Walter De Leon en Arnold Belgard. Karl Struss stond achter de camera. Ook uitgebracht als IT`S SPRING AGAIN. Op video beschikbaar (en op tv te zien) als ingekleurde versie.

credits

Regie:
Gordon Douglas
Cast:
Oliver Hardy, Harry Langdon, Billie Burke, Alice Brady, James Ellison, Jean Parker, June Lang, Stepin Fetchit, Hattie McDaniel, Stan Laurel, Chester Conklin
Scenario:
Corey Ford
Camera:
Karl Struss
Muziek:
Marvin Hatley
Jaar:
1939
Alt. titels:
Zenobia, It's Spring Again, Deux bons copains
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Laurel & Hardy: Zenobia (1939) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken