Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1985. Komedie van Dick Clement. Met o.a. Michael Caine, Brenda Vaccaro, Leonard Rossiter, Valerie Perrine en Jimmie Walker.

VPRO Cinema

Als gouverneur van het Caraïbische eilandje Cascara geniet Caine van een zalig leventje, dat slechts verstoord wordt door rebellenleider Connelly, die steun zoekt in Cuba om de onafhankelijkheid te verkrijgen. Aan deze rust komt een einde wanneer een mineraalwaterbron ontdekt wordt die de interesse wekt van de Britse regering. Caine belandt in een politieke storm en een toevloed van allerlei gespuis. Krankzinnige politieke satire die herinneringen oproept aan de oude Ealing-komedies. De gags zijn absurd, krankzinnig en oneerbiedig, ook al getuigen ze niet steeds van een fijnzinnige smaak. Clement schreef het scenario samen met Ian La Frenais en Bill Persky. Op de soundtrack hoor je muziek van o.a. Ringo Starr, Eric Clapton, George Harrison en Eddy Grant.

credits

Regie:
Dick Clement
Cast:
Michael Caine, Brenda Vaccaro, Leonard Rossiter, Valerie Perrine, Jimmie Walker, Billy Connolly, Dennis Dugan, Fulton Mackay, Richard Pearson, Maureen Lipman, Bruce Boa, Bob Sessions, Christopher Tummings
Muziek:
Eric Clapton, Ringo Starr, George Harrison, Eddy Grant, Mike Moran
Jaar:
1985
Alt. titels:
Wasser - der Film
Genres:
Komedie, Drama, Avonturenfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Water (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken