Verenigde Staten 1972. Western van Stuart Millar en Stuart Miller. Met o.a. Richard Widmark, Frederic Forrest, Luana Anders, Vito Scotti en Herbert Nelson.

VPRO Cinema

De jonge Indiaan Forrest moet tegen zijn zin in het reservaat te blijven. Hij kan heel goed met paarden omgaan, wat opgemerkt wordt door ex-rodeoster Widmark, die erin slaagt hem onder zijn hoede te krijgen. Al vlug komt de jongen erachter dat hij bij zijn mentor ook een gevangene is en gedwongen wordt vuile spelletjes te spelen. Het gaan maken in het grote rodeo-circuit is zijn droom. Mooie, haast poëtische illustratie van twee mannen die niets gemeen hebben, maar die tot elkaar veroordeeld zijn. Tegelijkertijd is het een anti-racistisch pamflet en een pleidooi voor de vrijheid. Sublieme vertolking van Widmark als de steeds dronken mentor en nieuwkomer Forrest als de gefrustreerde Indiaan. Stijlvol gestructureerd scenario van Robert Dozier, naar een roman van Hal Borland. Mooi in beed gebracht door Richard H. Kline.

credits

Regie:
Stuart Millar, Stuart Miller
Cast:
Richard Widmark, Frederic Forrest, Luana Anders, Vito Scotti, Herbert Nelson, Tillman Box, John War Eagle, John Gruber, Garry Walberg
Scenario:
Robert Dozier
Productie:
Stuart Miller, Gene Lasko
Camera:
Richard H. Kline
Muziek:
Glenn Paxton, Bo Goldman, Lionel Newman
Montage:
Louis San Andres
Schrijver:
Hal Borland
Jaar:
1972
Alt. titels:
Die Legende vom Killer Tom
Genres:
Western, Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

When the Legends Die (1972) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken