Duitsland/Polen 1989. Oorlogsfilm van Krzysztof Zanussi. Met o.a. Renée Soutendijk, Julian Sands, Maciej Robakiewicz, Tadeusz Bradecki en Milva.

VPRO Cinema

Soutendijk, die net gehuwd is met honorair consul Sands, die de kundige manager is van een internationale metaalfabriek, valt tijdens haar huwelijksreis van het paard en herstelt ogenschijnlijk snel. Als haar echtgenoot de liefde met haar bedrijft, wordt ze de volgende morgen geheel gestoord wakker. Na een langdurig verblijf in een inrichting, geneest ze en lijkt het alsof er niets aan de hand is geweest. Maar als ze `s avonds met haar echtgenoot wil vrijen, wordt ze weer waanzinnig. Ze keert terug naar de inrichting en Sands gaat naar Urugay. Kort daarop breekt WO II uit, de Duitsers bezetten Polen en vermoorden (o.a.) alle zwakzinnigen. Een inmiddels hertrouwde Sanders maakt de balans op na de bevrijding. Weinig krachtig spel van Sands, Soutendijk in een onopmerkelijke VAN DE KOELE MEREN DES DOODS-rol tegen de achtergrond van een vage 'high society' en vage nazi- intriges; moord, chantage en verraad. Naar het script van de regisseur.

credits

Regie:
Krzysztof Zanussi
Cast:
Renée Soutendijk, Julian Sands, Maciej Robakiewicz, Tadeusz Bradecki, Milva, Joachim Król, Marcus Vogelbacher, Vadim Glowna, Maja Komorowska
Muziek:
Wojciech Kilar
Jaar:
1989
Alt. titels:
Wherever You Are
Genres:
Oorlogsfilm, Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Tragedie, Oorlogsfilm, Romantisch drama
Landen:
Duitsland, Polen

op televisie
0 uitzendingen

Wo immer du bist (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken