Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1988. Romantiek van Charles Jarrott. Met o.a. Jane Seymour, Anthony Andrews, Olivia de Havilland, Lucy Gutteridge en Julie Harris.

VPRO Cinema

Amerikaanse Seymour is gelukkig met haar tweede man. Tot op de dag dat ze de Prins van Wales ontmoet (Andrews), de toekomstige koning van Engeland. Ze worden verliefd. George V overlijdt, en de prins wordt Koning Edward VIII. Seymour doet de nodige stappen voor een echtscheiding, maar de Britten willen geen gescheiden Amerikaanse vrouw als koningin. De zoveelste bewerking van wat rond 1937 een koninklijke schandaal was en dat blijkbaar heel wat filmproducenten weet te inspireren. Deze prent blinkt uit door een o.d. aan goedkoop sentiment. William Luce vertelt het verhaal vanuit het standpunt van Wallis Simpson, de vrouw in kwestie. In beeld gebracht door Brian Morgan. Voordien reeds bewerkt voor tv als THE WOMAN I LOVE (1972) en EDWARD AND MRS. SIMPSON (1978).

credits

Regie:
Charles Jarrott
Cast:
Jane Seymour, Anthony Andrews, Olivia de Havilland, Lucy Gutteridge, Julie Harris, Robert Hardy, Phyllis Calvert, Tom Wilkinson, Vincent Marzello
Camera:
Brian Morgan
Muziek:
Allyn Ferguson
Jaar:
1988
Alt. titels:
Woman He Loved, The
Genres:
Romantiek, Biografie
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Woman He Loved (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken