Oost Duitsland 1957. Drama van Frank Beyer en Frank Meyer. Met o.a. Helga Göring, Françoise Spira, Wilhelm Koch-Hooge, Ruth Wacker en Kurt Oligmüller.

VPRO Cinema

Een Française, die vanwege de arbeidsinzet naar Duitsland gehaald is en een Duitse vrouw, bevallen beiden in een kliniek van een kind. Tijdens een bombardement komt het kind van de Duitse vrouw om, die het weet te verwisselen met dat van de Française. De vroedvrouw en tevens echtgenote van de toeziend geneesheer is op de hoogte van de wanhoopsdaad maar houdt haar mond. Een vreemdelinge uit een bezet land is een tweederangs burger, en de vrouw slaagt er niet in haar vertwijfeling duidelijk te maken. Als zij na de oorlog in 1947 terugkomt, stuit zij op de botheid van de Amerikaanse militaire overheid. Een hartverscheurend drama dat mank gaat aan het algehele gebrek aan artistiek vermogen en op belachelijke wijze Amerikanen ongenuanceerd doet voorkomen. Dat laatste hing samen met de Koude Oorlog en de officiële richtlijnen, waaraan de regisseur zich vol overtuiging hield.

credits

Regie:
Frank Beyer, Frank Meyer
Cast:
Helga Göring, Françoise Spira, Wilhelm Koch-Hooge, Ruth Wacker, Kurt Oligmüller, Heinz Gies, Fred Ludwig, Elfriede Florin, Guido Thielsch, Johannes Kittel, Bella Waldritter
Muziek:
Joachim Werzlau
Jaar:
1957
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Oorlogsfilm
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Zwei Mütter (1957) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken