Duitsland 1956. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Rudolf Forster, Helene Thimig, Claus Holm, Sabine Bethmann en Susanne Cramer.

VPRO Cinema

Een zuivere Heimat-rolprent vanuit het aspect: `aanpakken en opbouwen` over een door WO II (1939-45) berooide baron uit Selezië, die in Beieren gelukkig nog een kasteeltje met een glasblazerij had waar hij tien jaar na de oorlog weer een bestaan heeft opgebouwd, maar dat wreed verstoord wordt door zijn naar Frankrijk uitgeweken kleinzoon, nu een succesvolle zakenman, die vindt dat zijn oom het familiegoed maar moet verkopen. Uitsluitend genietbaar voor de generatie die het meemaakte en neurotische waarnemers van Fröbe- en Kinski- gekken. Het scenario is van Werner P. Zibaso en Frank Dimen en net zoals de film uit 1936 gebaseerd op de roman van Paul Keller. Het camerawerk is van Bruno Mondi.

credits

Regie:
Wolfgang Liebeneiner
Cast:
Rudolf Forster, Helene Thimig, Claus Holm, Sabine Bethmann, Susanne Cramer, Erica Beer, Otz Tollen, Willy A. Kleinau, Ilse Steppat, Gert Fröbe, Klaus Kinski, Beppo Brem
Scenario:
Werner P. Zibaso
Camera:
Bruno Mondi
Jaar:
1956
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Heimatfilm, Soap opera
Landen:
Duitsland