Verenigd Koninkrijk/Oostenrijk/Hongarije/Italië 1983. Biografie van Tony Palmer. Met o.a. Richard Burton, Vanessa Redgrave, Gemma Craven, Laurence Olivier en John Gielgud.

VPRO Cinema

Ondanks de eerste successen met zijn opera's wordt Wagner door zijn strijd voor een verenigd Duitsland genoodzaakt tot statenloosheid, tot hij onder de protectie komt van Ludwig II, hoewel ook dan aan de politieke schandalen en aan de geldschulden geen eind komt. Deze marathon-film - samengesteld uit een negen uur durende tv-serie - neemt een kritische houding ten opzichte van het onderwerp aan, maar vergeet interessant te worden. Het tijdperk, de historische personages en de top-bezetting geven soms aanzetten tot dramatische spanning, maar de alleen maar decoratieve regie doet er niets mee. Burton in de titelrol en Galffi als Ludwig zijn uitermate vlak, maar toch te verkiezen boven het mateloze schmieren van Olivier. Ondanks de grote lengte is er een minimale aandacht voor Wagners composities.

credits

Regie:
Tony Palmer
Cast:
Richard Burton, Vanessa Redgrave, Gemma Craven, Laurence Olivier, John Gielgud, Ralph Richardson, Marthe Keller, Franco Nero, Ronald Pickup, Laszlò Galffi, Richard Pasco, Joan Plowright, Arthur Lowe, Lisa Kreuzer, Ekkehardt Schall, Laszlo Galff
Muziek:
Richard Wagner
Jaar:
1983
Genres:
Biografie, Muziek, Historische film, Musical
Trefwoorden:
Opera/operette
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Hongarije, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Wagner (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken