Verenigde Staten 1926. Western van Henry King. Met o.a. Ronald Colman, Vilma Bánky, Charles Lane, Paul McAllister en E.J. Ratcliffe.

VPRO Cinema

Voor velen het filmdebuut van Cooper. Dat is niet helemaal waar. Cooper maakte zijn debuut in 1925 en speelde in een paar dozijn films uiterst korte verschijningen (rollen kon je het niet noemen) zoals in THE LUCKY HORSESHOE naast Tom Mix of in THE EAGLE naast Rudolph Valentino of in THE VANISHING AMERICAN naast Richard Dix. Dit was wel zijn eerste filmrol! Een western - hoe kan het anders? - waarin Colman de held is, die poogt een dam in het westen aan te leggen om zo voor de ranchers een goed bewateringssysteem tot stand te brengen, dat echter door Ratcliffe gesaboteerd wordt. Colman en Cooper weten erger te voorkomen waarbij Cooper gewond raakt en Colman Banky te pakken krijgt. Frances Marion bewerkte de roman van Harold Bell Wright. George Barnes was er voor het camerawerk.

credits

Regie:
Henry King
Cast:
Ronald Colman, Vilma Bánky, Charles Lane, Paul McAllister, E.J. Ratcliffe, Gary Cooper, Clyde Cook, Erwin Connelly, Sam Blum, Bill Patton
Jaar:
1926
Alt. titels:
Winning of Barbara Worth, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen